Tuesday, 15 November 2016

Nutriferon Shaklee, perisai sistem imunisasi!

Bismillah Walhamdulillah~

Hari ini, Ummi nak berkongsi dengan semua tentang salah satu produk Shaklee yang berfungsi untuk meningkatkan sistem imunisasi kita iaitu Nutriferon. Sistem imun merupakan sistem pertahanan badan yang sangat kompleks. Ia mempunyai satu misi sahaja iaitu untuk membunuh  atau menghalang patogen daripada memasuki sistem pertahanan badan kita. Jika dilihat di dalam struktur tubuh badan manusia, ia terdiri dari banyak sel, tisu dan organ, yang terlibat untuk mempertahankan tubuh badan dari jangkitan patogen. Patogen merupakan benda yang mengakibat jangkitan dan penyakit pada tubuh badan kita contohnya virus, bakteria dan fungus.

Selepas pemeriksaan, pengujian dan menilai ribuan sebatian dan lebih daripada 200 herba yang berbeza, Dr. Yasuhiko Kojima, immuniologist terkenal telah menemui interferon pada tahun 1954. Selepas 40 tahun penyelidikan yang berdedikasi, beliau berjaya mengasingkan campuran proprietari ekstrak tumbuhan berkuasa yang diperolehi daripada biji labu, bunga safflowers, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysuckle yang didapati boleh meningkatkan badan pengeluaran semulajadi interferon. Dengan kejayaan ini dalam sains sistem imun, ia kini dapat membantu untuk meningkatkan sistem imun anda secara semulajadi dan selamat, setiap hari!
Nutriferon meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi dalam badan, sebagai pengaktif kritikal sistem imun. Kajian klinikal menunjukkan bahawa campuran proprietari semulajadi ekstrak tumbuhan boleh meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi dalam badan dan menyediakan sokongan imun pada tahap sel.

Interferon adalah protein khas yang memainkan peranan yang penting dalam merangsang sistem imun badan anda pada tahap sel. Ia membantu sebagai perisai untuk badan anda daripada jangkitan. Melindungi diri anda dengan interferon setiap hari! Interferon perisai semula jadi penting badan. Para saintis dan komuniti perubatan telah dikenal pasti interferon sebagai komponen utama ke arah yang lebih sihat fungsi imun.
Nutriferon adalah campuran fitonutrien dengan mineral dan ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan yang berfungsi untuk menyediakan tahap tinggi harian imun perlindungan. Ianya adalah produk yang bebas toksin, selamat (ultimate safe) serta terbukti secara klinikal untuk meningkatkan pertahanan dalaman badan. Saban hari kita terdedah dengan pelbagai faktor yang tidak sihat seperti pencemaran udara, air, tabiat pemakanan yang kurang sihat, tekanan hidup serta keletihan yang melampau boleh mengakibatkan sistem imun yang tidak seimbang.


Perisai mudah, untuk seisi keluarga! :)

Semenjak berkenalan dengan Nutriferon, Ummi akan pastikan stok Nutriferon kami sekeluarga wajib ada sebagai langkah untuk memastikan sistem imunisasi sentiasa berada dalam keadaan yang sebaiknya. Seandainya anak demam, atau ada yang selsema, pening kepala mahu pun cirit-birit, Ummi akan pastikan Nutriferon juga turut diambil berselang dengan ubat klinik agar cepat sihat kembali. Jika sakit pun, insyaAllah tidak mengambil jangka masa yang lama.
Oh ya... Bulan November 2016 ini, Shaklee menawarkan diskaun 5% untuk pembelian setiap 2 kotak Nutriferon atau pun FREE 1 kotak Nutriferon apabila anda mendapatkan 6 kotak Nutriferon dalam satu pembelian! :) Tawaran terhad sementara stok masih ada yaaa~~~ Penjimatan berganda sebagai langkah berhati-hati untuk meningkatkan sistem imunisasi sehingga tahun hadapan kerana 'expiry date' Nutriferon ini pada tahun 2017!


Hanya perlu koyakkan 1 sachet saja~ :)


Thanks for reading!
Sehingga berjumpa lagi! (",)

Salam sayang dari Ummi si Aleef Arsyad! (>_<)

Aina Fazlina Mistiran
0132928871

No comments:

Post a Comment

Jemput tinggalkan komen atau jejak anda~ >,<

Untuk sebarang pertanyaan mahu pun pesanan,
boleh hubungi saya melalui:

>> Whatsapp: 0132928871
>> PM di facebook: www.facebook.com/ainafzm
>> Email: aina.fzm@gmail.com