Friday, 11 September 2015

RAHSIA! Indahnya Hidup Bersama Shaklee~

Bismillah Walhamdulillah~

Syyyhhh… RAHSIA ni! :)

Ini adalah RAHSIA saya mengapa saya rasa sangat indah dan bahagia bila bersama dengan Shaklee. Terlalu indah sehinggakan bila terjatuh pun mahu bangkit kembali. Bila tertinggal pun mahu bingkas bangun dan berlari. Bila dirasakan sukar juga masih degil ingin mencabar diri. Keluar dari zon selesa kata orang kampung saya! Itulah kebahagiaan yang hakiki. Hehe~ :)

Kesihatan

Ini adalah antara satu RAHSIA saya, nikmat terindah yang saya rasai apabila bersama Shaklee. Memulakan perjalanan bersama Shaklee dengan set mengandung, seterusnya set berpantang, set menyusu dan terkini adalah set sendi dan set kecantikan. Banyaknya set??? Ia… terlalu banyak sebab semuanya pun berkesan. Tak kenal maka tak cinta kata orang tua-tua. Dah kenal, dah merasa, dah mendapat hasil, terasa sangat rugi tidak berkenalan dengan Shaklee lebih awal lagi.

Tiada orang mengimpikan bangun dari tidur mengalami kesakitan di bahagian kaki yang mencucuk-cucuk dan tidak lama kemudian ia bengkak secara tiba-tiba. Dan seterusnya, kehidupan yang anda lalui adalah setengah hari berfungsi, setengah hari lagi anda sudah tidak mampu lakukan apa-apa. Dan natijahnya, doktor bekalkan anda dengan pain killer bersama dos 100mg setiap hari. Tapi dengan Shaklee, Alhamdulillah kini saya sudah memasuki ke 1 setengah bulan FREE from Pain Killer!

Sihat itu satu nikmat bukan? :)

Kerana itu saya katakan hidup ini indah dan bahagia bersama Shaklee. Bila sihat baru dapat bermain dengan anak, baru dapat dukung anak, baru dapat memasak untuk keluarga, baru dapat ke sana-sini dengan anak syurga nan seorang itu! :)

Anak syurga ummi~ :)

Ukhuwwahfillah

Saya menjadi ahli Shaklee melalui seorang senior yang merupakan kakak usrah kami - Kak Hany Fariza, sewaktu di kampus MMU dulu. Nak di jadikan cerita, jadi ahli pun sebab nak harga murah dan beliau pula berada di bawah sahabatnya iaitu Master Farihah. Dan Master Farihah pula, menjadi ahli dengan memilih Master Iffah sebagai mentornya. Dan upline atau pun bahasa mesra kami – mak beliau adalah kak Cery. Jauh kan perjalanan cerita? Tapi Alhamdulillah... Kerana Shaklee, saya kenal mereka semua, saya berkenalan juga dengan ramai lagi insan-insan di dalam keluarga besar Shaklee kami walaupun pangkat usia mereka ibarat ayah kandung saya mahu pun level seorang datuk pun ada. Hebat tak hebatnya Shaklee ni~ :)

Tiada istilah dengki atau iri hati dalam keluarga besar kami. Tiada istilah cucuk dalam, racun dari luar, jatuhkan mereka, atau apa saja bahasa yang tidak indah, berlaku dalam keluarga besar kami. Terlalu indah sehinggakan sideline yang berlainan keluarga juga berkongsi tips ikhlas dari hati untuk semua. Tiada istilah lokek ilmu. The more you GIVE, the more you will RECEIVE! Alhamdulillah, syukur Ya Allah~ :)

Mentor / Coaching

Bahagian mentor atau pun coaching ni lagi indah. Saya biarkan gambar sahaja yang berbicara kerana anda juga pasti mahu kan bukti bukan? :)

Coordinator Development Workshop! 
Dapat bersama moyang ninja~ :)

Presiden baru Shaklee Malaysia
Beliau berasal dari India! :)

Ayahanda Master Haji Roslan :)

Mentor kami yang telah berjaya: 
Master Firdaus & Master Iffah :)

Sebahagian keluarga besar kami

Walaupun berbisnes, anak-anak tetap sentiasa di sisi

Kasih seorang bapa, sanggup tolong isteri jaga permata hati!

Seronokkan? Ibarat satu keluarga besar yang bahagia. A very big home based business family! :) 

Peluang untuk hidup sihat dan ceria,
Peluang untuk jana pendapatan,
Peluang untuk bersama insan-insan hebat,
Peluang untuk bersama cipta impian,

Asbab itu semuanya saya katakan sangat indah, antara RAHSIA, mengapa saya cukup ceria dan bahagia bersama Shaklee. Jika anda ingin bersama kami, merasai RAHSIA yang saya alami, jangan segan silu untuk bertanya~ Hubungi saya dengan kadar segera! :)

Sehingga berjumpa lagi! (",)

Salam sayang dari Ummi si Aleef Arsyad!
Senyum~~~ (>_<)



Sunday, 6 September 2015

Yes! Akhirnya Berjaya Edit Bagi Blog Cantik!


Bismillah Walhamdulillah~


Alhamdulillah... Akhirnya, setelah mengambil mode untuk touch up mengikut citarasa hati, berjaya juga laman sesawang Aleef's Garden ni diedit semula dengan hasil usaha tangan sendiri. Sekian lamanya bersawang akibat ketiadaan usaha, akhirnya berjaya juga! Tepuk tangan sendiri dan ucapkan Alhamdulillah~

Rupa laman sesawang hasil sentuhan sifu Scheetah 

Gambar di atas, jika anda perhatikan image header Aleef Garden ini, tak center ke tengah. Gambar tersebut saya upload setelah sifu Scheetah edit kembali layout blog ini. Masa ambil gambar tak perasan pula gambar tak center hihi...

Asalnya laman sesawang ini telah diusahakan oleh buah hati cuma layout yang dipilih kategori advance untuk saya sehinggakan tersangkut apabila saya sendiri yang ingin add on apa-apa yang berkenan di hati. Lantas mendapatkan khidmat sifu Scheetah. Namun, asbab telah belajar asas-asas untuk setup blog yang mudah, gatal tangan pula nak godek-godek layout ni sendiri. Haruslah juga lepas tu kita tanya En. Google apa-apa tips untuk edit ikut citarasa hati kan? =)

Salah satunya adalah bagaimana nak centerkan image header di atas. Sama ada gambar kecil atau besar, muat cantik ikut size header yang ada, ataupun gambar yang kecil nak di set kan sebagai full width. Laman sesawang yang saya senang apply codingnya dalam blog ini bersumberkan dari Helplogger. Cara-caranya ialah:

Masuk ke laman blogger anda, pilih "Template" di sebelah kiri, dan kemudian pilih "Customize" untuk edit blog anda. Kemudia, pilih "Advanced" --> "Add CSS" tab, dan copy paste code di bawah ini ke dalam kotak "Add custom CSS".


#header-inner {
background-position: center !important; 
width: 100% !important;
text-align: center;
}
#header-inner img {
margin: auto;
}

Jika anda mempunya gambar yang kecil tetapi ingin jadikan center gambar tersebut "full width", copy coding di bawah. Tetapi awas, jika size gambar terlalu kecil, berkemungkinan pixel gambar anda akan pecah.

 #header-inner {
 background-size: cover;
 width: 100% !important;
 text-align: center;
 }
 #header-inner img {
 width: 100%;
 height: 100%;
 }

Hasil sentuhan godek-godek try and error tangan sendiri
P/s: Header gambar laman ni hasil design buah hati~ <3

Tadaaaa~~~ Dah jadi dah, Alhamdulillah~ Saya pilih untuk centerkan image sahaja dan bukan center gambar dengan "full width" kerana pixel image pecah dan kurang kemas di mata buah hati. Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah~

Bersama sahabat-sahabat dalam kelas blog. =)

Seronok menuntut ilmu blogging dengan sifu-sifu yang best ni - kak Scheetah, kak Kay & kak Cery sendiri selaku mastermind untuk kami semua berkumpul dan belajar lagi dan lagi dan lagi! Seronok! Berblogging lebih mudah kini berbanding zaman study dahulu kerana banyak yang telah dipermudahkan untuk kita godek-godek, try and error ikut citarasa diri sendiri. 

Paling tak lupa, antara insan-insan yang berusaha keras untuk saya aktifkan diri untuk berblogger adalah mentor Shaklee saya merangkap nenda - kak Farihah & mak Shaklee sendiri iaitu kak Hany. Antara anak-anak saya yang aktif berblogging adalah Nurul Aini dan Norazini. Jika ada yang ingin berkongsi pengalaman untuk 'improve' lagi laman blog ini, dijemput dengan segala hormatnya meninggalkan komen bernas anda. Semoga ini menjadi medan untuk kami memberi lagi dan lagi hingga ke akhir hayat nanti, InsyaAllah~ =)

Sehingga berjumpa lagi! (",)

Salam sayang dari Ummi si Aleef Arsyad!
Senyum~~~ =)