Wednesday, 22 April 2015

Jom Puasa Dengan Cergas! =)


Bismillah Walhamdulillah~

Hari ini, saya rasa terpanggil untuk berkongsikan pengalaman saya berpuasa selama dua hari di bulan Rejab 1436h. Alkisahnya apabila saya bermula puasa 1 Rejab dalam keadaan terbangun lambat! Jam yang telah dikunci awal, ditutup kembali dan akibatnya, hanya terjaga 9 minit sebelum azan! Bayangkan, betapa haru-biru huru-haranya hidup manusia yang semangat nak berpuasa di 1 Rejab setelah lama tidak berpuasa sunat ni~ :p

Akibatnya, kalut bancuh 1 cawan air + ESP satu sudu + Cinch Shake Latte satu scoop. Sempat juga bancuh 1 Cinch Energy Tea untuk ditelan sekali. Dalam hati, cuma bertawakal saja sebab nak sangat berpuasa di 1 Rejab~ =)

Lepas tu apa jadi?

Haa.... Bermulalah episod teruja sekali lagi dengan produk Shaklee ni! =) =) =)

Di ofis;

*** Saya tidak mengantuk walaupun sahur tak minum nescafe / kopi 3 in 1
*** Saya lebih fokus, khusyuk kira claims yang banyak! (Selalunya, kira banyak-banyak ni kan senang terlelap! :p)
*** Saya rasa bertenaga sampai ke petang, balik umah untuk berbuka pun rasa masih cergas! Sampaikan terfikir, "Eh... dah nak berbuka???" Hehehe...
*** Rasa seronok kekal cergas dari siang sampai ke malam! =)

Nampak tak bezanya antara berpuasa dengan sahur makan nasi dan minum air kopi dengan berpuasa dan bersahur dengan secawan ESP + Cinch Shake dan secawan Cinch Energy Tea? Siap malam lepas berbuka, boleh keluar ke kedai beli barang keperluan lagi tu~ =) Hebat ka Seronok menjadi seorang isteri, ummi, pekerja yang masih cergas di malam hari walaupun siangnya berkerja di pejabat? Nak bermanja dengan anak pun seronok sebab kita tak letih sangat! (",)

Jom kenali apa yang saya ambil untuk bersahur dan berpuasa dengan cergas ni~

1. Cinch Shake Mix (Perisa Vanilla, Latte, Chocolate)



Kekalkan kepejalan otot dan pastikan anda sentiasa kenyang dan selesa dengan Cinch® Shake Mix yang sungguh lazat dan berkhasiat tatkala anda menurunkan berat badan.

> Padat dengan protein agar anda sentiasa berasa kenyang dan selesa
> Tinggi serat, iaitu enam gram bagi setiap sajian


2. ESP - Energizing SoyaSoy Protein Isolate Powder




Membekalkan tenaga berpanjangan dengan kebaikan protein berkualiti tinggi daripada tumbuhan


Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang lengkap, iaitu 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi termasuk sembilan asid amino penting yang diperlukan untuk proses sintesis protein tubuh.

Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP juga mengandungi kandungan lemak yang rendah tanpa laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
> Menyediakan sumber tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar
> Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada Nilai Harian kalsium, serta isoflavon soya. 

> Kajian menunjukkan bahawa soya dapat membantu menyeimbangkan semula hormon semasa tempoh peralihan menopaus*
> Protein soya bukan GMO ini dihasilkan di bawah Program Pengekalan Identiti atau Identity Preservation Program (IPP), di mana proses penanaman hingga pemprosesan kacang soya dipantau dengan teliti dan dilakukan dalam keadaan terkawal



3. Cinch Energy Tea
 

Tingkatkan Tenaga Anda

Teh eksotik putih, merah dan hijau Matcha dipetik dengan berhati-hati dan diadun sempurna untuk menghasilkan minuman yang sungguh luar biasa. Ia bertindak pantas untuk memberikan rangsangan tenaga semula jadi di samping meningkatkan kesihatan keseluruhan.

> Rangsangan tenaga secara semula jadi dan selamat
> Sedap diminum, sama ada panas atau sejuk
> Alternatif terbaik kepada snek manis dan kopi
> Cepat bertindak untuk meningkatkan tenaga
> Bungkusan berbentuk ‘stick’ yang mudah bagi setiap sajian

Yang paling penting, tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan! =)




No comments:

Post a Comment

Jemput tinggalkan komen atau jejak anda~ >,<

Untuk sebarang pertanyaan mahu pun pesanan,
boleh hubungi saya melalui:

>> Whatsapp: 0132928871
>> PM di facebook: www.facebook.com/ainafzm
>> Email: aina.fzm@gmail.com